הידעתם סוכר מנקז מגופכם את חומרי המזון העיקריים

Powdered sugar decorates Pavlova's dessert

כשאתם אוכלים סוכר, אתם קובעים סדרה של מסלולים מטבוליים שדוחפים את הגוף להשתמש במשאבים רבים יותר.

ראשית ידוע כי סוכר מנקז ויטמין C מגופנו:

מחקרים מצאו כי כמויות מוגזמות של סוכר, או גלוקוז, בגוף יכולות לעכב את ספיגת ויטמין C. בשנות השבעים, החוקרים קבעו כי סוכר וויטמין C הם בעלי מבנה דומה ונכנסים לתאים באמצעות אותם קולטני GLUT.

רמות גלוקוז גבוהות מעכבות את כניסת ויטמין C לתאינו ומפחיתות את שיעורי הספיגה. חוקרים מצאו כי צריכת סוכר מופחתת עשויה לשפר את רמות ויטמין C, כמו גם את יתרונותיו!

ויטמין D⠀:

חילוף החומרים של סוג של פרוקטוז סוכר, מגביר את ייצור האנזים המפרק מאגרי ויטמין D. זה יכול גם לפגום בייצור של אנזים אחר הדרוש לסינתזת ויטמין D. מחסור בויטמין D 

יכול להוביל לתפקוד לקוי של מערכת החיסון ובעיות בריאות רבות, כולל סוגי סרטן מסוימים. ההערכה היא כי לפחות 75% מהאנשים במדינות המערב לוקים בחסר ויטמין D!!!

צריכת עודף סוכר לצד ויטמין D מדולדל יכולה להסביר מדוע אנו חווים שיעורים כה גבוהים של בעיות עצם, שיניים וחיסון. 

מגנזיום:

רמת הסוכר הגבוהה בדם ורמות האינסולין המוגברות הקשורות לצריכת עודף סוכר מפחיתות את ספיגת המגנזיום וגורמות לכליות להפריש מגנזיום מהר יותר. מכיוון שמגנזיום הוא המפתח לייצוב רמת הסוכר בדם, מתחיל מעגל קסמים מכיוון שוויסות הסוכר בדם נפגע עוד יותר מגנזיום מופרש.

הפסקת צריכת הסוכר מסייעת להבטיח שמגנזיום, הקריטי לשפע של תפקודי הגוף, נספג ומתוחזק.

כרום:

כרום, כמו מגנזיום, מעורב בוויסות הסוכר בדם. דלדול כרום תורם לירידה בסבילות לגלוקוז ומוביל לסוכרת. כמו במגנזיום וסידן, צריכת סוכר גבוהה מקדמת הפרשת כרום. חלק מהנתונים מצביעים על צריכת תזונה המורכבת מ- 35% סוכרים פשוטים העלתה את שיעורי ההפרשה הטבעית ב 300% !!!

חשבתם להפחית בצריכת הסוכר?